TYLER BRYANT & THE SHAKEDOWN

Tyler Bryant & the Shakedown is een rock-'n-rollband uit Nashville, USA. Hun sound is een gevoelsvolle lappendeken van originele melodieën en sterke riffs, allemaal strak samengewoven met de draad van alternatieve mystiek. Het is rauw en echt als rock-'n-roll vandaag de dag is.

Op zijn zeventiende verhuisde Tyler naar Nashville om liedjes te schrijven en een band te starten. Daar ontmoette hij drummer Caleb Crosby en werden ze snel vrienden. "Het moment dat we begonnen met spelen wist ik dat we een band zouden starten.” Een week later speelden ze hun eerste show en sindsdien zijn ze niet meer te stoppen. In 2013 bracht de band 'Wild Child' uit, hun eerste full-length album dat onder andere in de Rolling Stone werd opgenomen.

"Als je alles geeft wat je hebt, hoop je dat je niet op je gezicht valt. Dit album werd geïnspireerd door tijden waar het gevoel van niets te hebben, overweldigend voelde. In die momenten bood muziek ons een ontsnapping. Het gaf ons iets dat niets te maken heeft met geld of relaties, en alles wat te maken met vrijheid en expressie.”

Tijdens hun Europese tour zullen ze de support spelen tijdens de concerten van Guns 'n' Roses, Aerosmith, Deep Purple en Tom Petty & The Heartbreakers!

De Shakedown heeft zijn strepen verdiend door het land rond te touren en de ene fan na de andere te winnen. Dit is een band die ‘proud to be loud’ is en dit zullen ze dan ook toegewijd laten zien op de Main Stage van Genk on stage.

 

MAIN STAGE
vr 23 juni 19:20 - 20:05

Genres: Rock

Vergelijkbare artiesten

MARKY RAMONE'S BLITZKRIEG

MAIN STAGE
vr 23 juni 00:00 - 00:50

ARNO

MAIN STAGE
za 24 juni 20:00 - 21:15

FORZA RACING SOUNDSYSTEM

FACTOR J²
vr 23 juni 21:00 - 22:00

GOGOL BORDELLO

MAIN STAGE
vr 23 juni 22:10 - 23:20

Toon meer Rock