DUMONT

Andre Dumont ontdekte ruim 100 jaar geleden steenkool hier onder de toenmalige heide. De kersverse – maar toch met enige knipogen naar het verleden – band Dumont brengt vandaag rockmuziek met invloeden van Elliott Murphy, Lou Reed, Tom Petty. Live brengen ze een mix van eigen songs en covers.

Momenteel is hun eerste single Stay A While uit, en die klinkt behoorlijk goed. Volgens Wikipedia zal Dumont vanaf 30 april dus niet alleen naar Limburgse steenkool verwijzen maar ook naar stevig doch subtiel Genks gitaarwerk. Vrijdag 22 juni op de Fruit Stage van Genk on stage!

*Vi.be: 
In deze rubriek promoten ze normaal gezien jonge veulens, maar een ouderwets trekpaard kan ook mooi zijn 
Fans van Drive-By Truckers, The Jayhawks en The War On Drugs zouden aan dit plaatje wel eens veel plezier kunnen beleven. 

*Musiczine : Het meest opvallende, de jarenlange ervaring binnen de muziekwereld resulteert niet in een routineklus. Al vanaf die eerste song “100 Years” loeit de spontaniteit uit de boxen, en laat je niet meer los tot het einde. We houden van bands die ervaring combineren met een overvloed aan spelplezier

*Da Music: 
Alles in de single ademt liefde voor muziek uit: de inleidende piano, de doorleefde zang van Johan Dengis, de verzorgde gitaarsolo, de betrouwbare ritmesectie, het orgeltje dat de track nog extra warmte injecteert, noem maar op. Het samenspel is spectaculair. 

*Rockportaal :
Bij de eerste luisterbeurt is er nog twijfel. Je hoort een prima rockband, , beetje americana, beetje rootsrock, maar niets wereldschokkends. Dat verwachten mensen ook niet in een genre waarin zowat alles al eens eerder gedaan is. Dan gaat het toch vooral over geloofwaardigheid en degelijkheid en dat hebben ze bij Dumont. Na een paar keer luisteren beginnen de songs zich in je hoofd te nestelen.

*Rootstime: 
Knappe rockmuziek uit Limburg is dit. De Genkse link met stichter van de steenkoolmijnen André Dumont is mooi meegenomen. Dumont is een band met heel wat in haar mars. Dit debuut is daar alvast een mooi visitekaartje van.

*Keysandchors.be :
Limburg is een klein paradijs voor aanstormend talent. Cultuur barst uit haar voegen in de voormalige mijnstad Genk.

 

FRUIT STAGE
vr 22 juni 20:00 - 21:00

Genres: Rock, Coverband

Vergelijkbare artiesten

VAJA KON DIOZ

FRUIT STAGE
za 23 juni 18:45 - 20:00

SONS

FACTOR J2
za 23 juni 20:40 - 21:20

LEE AND THE MONCELLO'S

STATIONSSTRAAT
zo 24 juni 19:45 - 21:15

CANDLEBAGS

STATIONSSTRAAT
za 23 juni 19:30 - 20:30

THERAPY?

MAIN STAGE
za 23 juni 22:10 - 23:10

Toon meer Rock

Toon meer Coverband