JOSYLVIO

Josylvio is een rapper van Egyptische / Nederlandse afkomst en heeft in een krappe tijd verschillende gouden en platina platen aan zijn naam weten schrijven. Zijn debuutsingle en tevens gouden plaat ‘Le7nesh’ bracht hij uit in 2015; een samenwerking met Sevn Alias en geproduceerd door Esko. Het succes van zijn debuutsingle bleef niet lang onopgemerkt en al snel volgde zijn debuutalbum ‘Ma3seb’ in 2016 met nog meer samenwerkingen waaronder met Hef, Lijpe, Cho, Kevin en Adje.

Hoewel zijn vogelvlucht van ‘een jongen op straat’ tot ‘een jongen op het podium’ snel ontwikkelde, kwam het voor hem uit onverwachte hoek. Josylvio bracht zijn jeugd door in ’t Gooi, maar voelde niet veel voor het rechte pad. Zijn rebelse en turbulente tienerjaren heeft hij doorgebracht op een school voor ‘Zeer Moeilijke Opvoedbare Kinderen’, maar één ding wist hij wel zeker en dat was dat hij wou rappen. Samen met zijn klasgenoot Esko maakte zij samen liedjes maar verloren zij het contact nadat Josylvio van school werd gestuurd. Een paar jaar later kwamen ze weer in contact door stom toeval. Josylvio probeerde een ‘Esma’ te bellen maar drukte per ongeluk op ‘Esko’. Van een gesprek met het meisje is niks meer geworden, maar tussen hem en Esko bloeide de vriendschap weer op tot meerdere tracks en gouden platen.

In september 2017 bracht Josylvio de track ‘Ride or Die’ uit geproduceerd door Esko en wist binnen week te belanden op de felbegeerde nummer 1 positie in de officiële hitlijst van Nederland. Een uitzonderlijke prestatie voor een solo artiest zonder featurings en bekroond met een dubbel platina award. In 2018 presteerde hij wederom hetzelfde door een nummer 1 hit te scoren met de track ‘Catch up’, de tweede single van zijn album ‘Hella Cash’.

Josylvio headlinet Factor J op zaterdag 29 juni.

FACTOR J
za 29 juni 00:30 - 01:00

Genres: Hiphop

Vergelijkbare artiesten

YOUNG MO

Arena
za 29 juni 17:45 - 18:30

HYALYTE

Casa De Koktèl
zo 30 juni 20:00 - 22:00

MIX MASTER MIKE

MAIN STAGE
zo 30 juni 23:00 - 00:00

FCKABUL

Arena
vr 28 juni 19:30 - 20:00

JACIN TRILL

FACTOR J
za 29 juni 21:30 - 22:00

Toon meer Hiphop