OMAR SOULEYMAN

'To Syria, With Love', dat is de boodschap die Omar Souleyman meegeeft op zijn derde langspeler bij een major platenlabel. Zeggen dat deze Syrische technoster amper drie platen heeft, is een grove leugen, want de beste man bracht voor zijn internationale doorbraak maar liefst 500 liveplaten uit. Souleyman begon zijn carrière als zanger op ettelijke huwelijken. Nadat de burgeroorlog uitbrak in Syrië in 2011, verhuisde Omar Souleyman naar Turkije. Twee jaar later zorgde zijn veelgeprezen album 'Wenu Wenu' - zijn eerste plaat op een major label - voor de grote internationale doorbraak.

Ondertussen is Omar Souleyman een graag geziene gast op grote festivals zoals Glastonbury en Pukkelpop en werkte hij samen met onder andere Four Tet en Björk. Daarnaast verricht Souleyman sinds 2013 liefdadigheidswerk voor 'Our Hearts Aches for Syria'. In datzelfde jaar stond hij zelfs op het podium tijdens de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede.

In 2015 was Omar Souleyman al eens te gast op ons festival. Vier jaar later heten we deze held graag weer welkom op Factor J.

In samenwerking met Sanat Entertainment

FACTOR J
vr 28 juni 00:00 - 01:00

Genres: Electronica, Techno, Global Sounds

Vergelijkbare artiesten

THE ANT

PAND
vr 28 juni 22:00 - 23:30

BABA ZULA

FACTOR J
vr 28 juni 22:15 - 23:30

TIN FOIL CHAIRMAN

PAND
vr 28 juni 20:00 - 22:00

Toon meer Electronica

Toon meer Techno

Toon meer Global Sounds