Ruby Grace

Ruby Grace is een 20-jarige zangeres uit Hasselt. Ze mixt kitsch-elementen – à la Charli XCX – met electropop beats en soul. Haar zeldzame en krachtige stem, die doet denken aan Amy Winehouse, is een van haar meest opvallende kenmerken. Die unieke stijl maakt haar een van de meest belovende talenten uit België.

"Ruby Grace heeft alles om de popwereld te veroveren. Haar diepe stem, coole stijl en unieke geluid zijn een gouden formule”, volgens Enfnts Terribles.

Meteen na de release werd haar debuutsingle 'Lipgloss' opgepikt door Studio Brussel en haalde het nummer de wekelijkse 'Hi-Five' selectie van het Brusselse radiostation Bruzz. Met haar videoclip van ‘Lipgloss’ stond ze ook al meteen bekend als iemand met een uitgesproken en atypische visuele identiteit. Een jonge Belgische artieste om dus zeker in de gaten te houden.

Dit voorjaar speelt Ruby Grace clubshows door het hele land, schrijft ze nieuwe nummers, en staat er een nieuwe single klaar om deze zomer het universum ingestuurd te worden.

Hete Kolen
za 24 juni 19:15 - 20:00