Tiewai

TIEWAI maakte van Genk een hiphopstad . In 2012 kwam zijn debuutalbum ‘Ilawo’ uit, waarmee hij hoge ogen gooide in binnen- en buitenland.

Na enkele jaren reizen kwam hij in 2014 met zijn EP ‘Tabula Rasa’. In 2019 bracht hij enkele singles uit en speelde hij de Marquee van Pukkelpop 2019 plat met het gelegenheidscollectief ‘Goeie Jongens’. Midden oktober 2019 verscheen dan uiteindelijk het langverwachte album ‘Winterslag Miljonair’, wat op erg goede reacties mocht rekenen.

Begin september 2020 kwam de eerste single van zijn volgende plaat uit:  'Minchia wa een tijd' met niemand minder dan Zwangere Guy. Ook de opvolger 'Mentale Grootverdieners' mocht rekenen op erg positieve reacties. Op 4 december 2020 kwam dan ook het langverwachte album ‘Stickies & Samples’ uit via Warner Music Benelux.

Begin november kwam het album ‘RxT’ met die andere Limburgse legend Ricca uit. In december 2021 kondigde Tiewai de opvolger van Stickies & Samples aan met de single ‘MIJLPALEN’, bijgestaan door STIKSTOF. Even later volgt de 2e single ‘LIFE’, met hiphoplegende Sticks (NL).

Main Stage
zo 26 juni 18:30 - 19:15