125.000 festivalgangers voor absoluut topjaar op Genk on stage

125.000 festivalgangers voor absoluut topjaar op Genk on stage

Zondag was ook letterlijk zon-dag op Genk on stage: aangename temperaturen deden het festivalterrein 's middags al aardig vollopen. Maar de echt grote drukte kwam omstreeks 17 uur op gang, onder meer voor headliners Gers Pardoel en Clouseau die het Stadsplein inpakten en Lil Kleine die een geweldig feestje bouwt op Factor J. Dat maakte van deze Genk on stage een absolute topeditie met maar liefst 125.000 bezoekers.

Zonnige start
Vlak na de middag trok de derde festivaldag zich op gang met aangenaam weer. Op de gezellige festivalweide van Factor J heerste een speelse drukte en trokken Kaatje en daarna Ghost Rockers een volle weide. Op het Stadsplein speelde opener Polly et les Quatre Snaar voor een talrijk opgekomen publiek.

Topeditie met 125.000 bezoekers
Gaat Genk on stage 2018 de annalen in als een topeditie? Dat is wel zeker. "U hoort ons alvast niet klagen over de opkomst!", aldus een tevreden evenenementenschepen Lotte Trippaers. "Vrijdag openden we het festivalweekend met zo'n 20.000 bezoekers, een mooi aantal gezien het iets frissere weer. Gisteren piekte het aantal bezoekers nog laat, niet verwonderlijk met Therapy?, Fun Lovin' Criminals, Rowwen Hèze en The Van Jets als headliners. Uit onze tellingen bleek dat er toen niet minder dan 43.000 mensen op het festival waren geweest."

Zondag topdag
Maar vandaag, zondag, is zoals verwacht de absolute topper. Rond 17 uur begon de bezoekersstroom gestaag toe te nemen. Al voor Gers Pardoel aan zijn –overigens bijzonder gesmaakte- optreden begon moest het Stadsplein worden afgesloten omwille van té grote drukte. Clouseau speelt op dit moment voor een tot de nok toe gevuld Stadsplein. Ook op Factor J houdt de drukte aan.

"Op het moment van het uitsturen van dit bericht staat de teller op 62.000 bezoekers voor vandaag. We verwachten dat het nog tot 12 uur druk gaat blijven. Dat maakt dat we afsluiten met in totaal 125.000 bezoekers en daarmee overtreffen we 2013, toen we dankzij mooi weer en Umberto Tozzi op 115.000 afklokten", vult een tevreden schepen Anniek Nagels aan. Conclusie: een zeer tevreden festivalorganisatie!

Herbruikbare bekers en inzameling petflesjes
Genk on stage heeft ook dit jaar weer ingezet op het duurzamer maken van het festival. Zo werd er voor het derde jaar op rij gewerkt met herbruikbare bekers. Alleen al daarmee spaart de festivalorganisatie zo'n ton afval uit.

Petflesjes zijn wel toegelaten, maar worden op vier recyclagepunten verspreid over het festival ingezameld door een enthousiaste groep jonge vrijwilligers. Wie 20 petflesjes afgeeft, krijgt een leuk eco-gadget in ruil. Mooi verhaal: met de opbrengst van dit recyclageproject financieren de jongeren hun  woestijnreis naar Marokko, waar ze onder meer bomen gaan planten.