Anastacia sluit 14de Genk on stage af

Anastacia sluit 14de Genk on stage af

80.000 bezoekers voor 90 acts

"De aftrap van de derde festivaldag is traditioneel voor Factor J met Kids on stage. Als opener ontvingen we onze eigen Genkse Zita, bekend van The Voice Kids. Kapitein Winokkio en Ian Thomas volgden voor een talrijk opgekomen en heerlijk enthousiast publiek. En de burgemeester en ik zullen onze matrozendoop niet snel vergeten", lacht schepen Anniek Nagels.

Tevreden organisatie

Ook op deze zondag slaagde de zon erin om tegen de avond regen en wolken te verdrijven. "De regen is inderdaad een paar keer spelbreker geweest dit weekend, maar dat laten we niet aan ons hart komen", reageert schepen Lotte Trippaers. "Met over het hele weekend zo'n 80.000 bezoekers, een uitstekend verloop en sterke acts zijn we een zeer tevreden organisatie."

Zo liet K's Choice een goed gevuld Stadsplein daarnet genieten van gekende hits en nieuw werk uit hun in 2015 verschenen album 'The Phantom Cowboy'. Ook vandaag weer bracht Genk on stage heel wat talent van eigen bodem voor het voetlicht, waaronder de Genkse band Koyle, Rooftop Renegades, De Held, Fonzy Fons en anderen.

Muziek en meer

Genk on stage is naar goede gewoonte méér dan enkel muziek. Fesitvalkost met een Genks tintje bijvoorbeeld, want ook dit jaar smaakte het multiculinaire aanbod van de Food Plaza op de Grote Markt. Natuurlijk kon het voetbal niet ontbreken: aan de Limburghal organiseerde de stad een zesde festivallocatie met groot scherm. Zo'n 3.000 duivelsfans lieten het muzikale even voor wat het was en supporteren nu België door z'n achtste finale tegen Hongarije.

De laatste uren van het gratis stadsfestival brengen nog heel wat schoon volk op de diverse podia, waaronder Ronnie Flex, Shantel, Radio Guga en natuurlijk Anastacia als absolute topact – de Rode Duivels niet te na gesproken.