COVID-19 Update: Geen Genk On Stage in 2020

COVID-19 Update: Geen Genk On Stage in 2020

Het zat er al een tijdje aan te komen: de onvermijdelijke beslissing om Genk On Stage in 2020 niet door te laten gaan. Nu de Veiligheidsraad zich formeel heeft uitgesproken, laten we dan ook met spijt in het hart weten dat we ons driedaagse gratis stadsfestival Genk On Stage een jaar zullen overslaan. 

Voor het eerst sinds het ontstaan van Genk On Stage zal het driedaagse festival dit jaar niet doorgaan. Dat komt hard binnen bij ons als organisatie, maar ook bij de vele vrijwilligers die elk jaar hun hart en ziel in het festival steken, bij de Genkse handel en horeca en bij het grote, diverse publiek dat jaarlijks mee komt feesten. 

Hoe jammer het ook is -niet in het minst voor onze handel en horeca en voor de vele firma’s die ons bijstaan uit de eventsector- toch staan de gezondheid en de veiligheid van ons allemaal nu op de eerste plaats. Samen moeten we nu volhouden om levens te redden. Dat zal over een langere periode aanpassingen vergen van ons allen. Dit is dan ook een hele spijtige en moeilijke, maar vooral de enige juiste beslissing.

“Genk is een echte evenementenstad. Het zijn dan ook pijnlijke maar noodzakelijke maatregelen die we vandaag nemen. Wij zullen vanaf nu vooral nadenken omtrent mogelijke andere initiatieven om de horeca en handelszaken van Genk mee te ondersteunen in de zomerperiode, dit in afwachting van het verdere verloop van de coronasituatie”, aldus schepen Toon Vandeurzen.