Dit jaar geen Genk On Stage, maar wel mooie herinneringen!

Dit jaar geen Genk On Stage, maar wel mooie herinneringen!

Hey GOS-er!

Een tijdje geleden vroegen we naar je mooiste GOS-herinneringen. Wat een leuke verhalen!

Droom even met ons mee naar vorige edities:

Silke Winters: “Het helpen op Genk On Stage Factor J. De gelukkige gezichten zien van kinderen als ze eindelijk dat gekke kapsel hebben of op het springkasteel mogen springen. De mensen zich zien amuseren met de muziek en hun vrienden. Elk jaar opnieuw genieten als het zo ver is. Met heel veel plezier sta ik paraat om te helpen.

Ronny Weltens: “Prachtig moment vorig jaar voor ons dochter Lotte. Ze stond al heel het optreden met haar spandoek te zwaaien en toen... kwam Stan ineens haar richting uit... en gaf haar een kus die ze nooit meer zou vergeten. Het spandoek hangt ingekaderd op haar kamer. Wat een prachtige herinnering aan GOS 2019.

Katrien Van Doren: “In 2015 kwam ik naar Nielson. Na thuiskomst deed ik een zwangerschapstest omdat ik me al een paar dagen niet goed in men vel voelde. En die was.... positief!! Hij had er uiteraard niets mee te maken, maar dit is het resultaat van de test.

Inge Nijssen: “Heb mijn man 28 jaar geleden leren kennen op toen nog Swing-in-Genk.”

Céderic Ketelbuters: “Sinds het vierde middelbaar (ondertussen al meer dan 8 jaar geleden) trekken wij elk jaar met de fiets vanuit Leopoldsburg, geleid door de prachtige blauwe bordjes van het Limburgs fietsroutenetwerk, richting Genk. Aangezien dit een redelijke afstand is, zochten we vanaf het begin naar een kampeerplekje bij vrienden, familie, ... in de buurt van Genk. Door omstandigheden moesten we jammer genoeg bijna elk jaar weer op zoek naar een nieuwe camping. We bleven echter volharden, ook al was het niet altijd evident om een plekje te vinden dat op degelijke afstand van het centrum gelegen was. Hierdoor hadden we vaak nog wel een fietstochtje van een halfuur voor de boeg voordat we van de feestvreugde (en achteraf van onze slaapzak) konden genieten, maar dit was het zeker en vast allemaal waard! We hebben voor dit geweldige festival, elk vergezeld van een zware trekrugzak, weer en wind getrotseerd. We zijn verbrand, met een zonneslag, of als een fietsende spons aangekomen op onze bestemmingen. We hebben meermaals fietsbanden moeten plakken of vervangen en de hoeveelheden snelbinders die aan sommige constructies te pas kwamen zijn niet meer bij te houden. We hebben vorig jaar in het midden van de nacht zelfs een kleine kudde wilde zwijnen getrotseerd toen we door het bos fietsten. Sommige mensen verklaarden ons gek en vroegen zich luidop af “waarom we niet gewoon met de auto gingen”, maar het was een traditie die jaar na jaar verdergezet werd en die we voor geen geld van de wereld zouden willen missen. Tot we in 2017, na 7 jaar, door onze examens jammer genoeg voor de eerste keer niet konden terugkeren. We hebben de geweldige sfeer, de kebab op zaterdagavond, de gigantische saté op zondagavond, het chillen in het park, het wandelen door de straten van Genk en de geweldige optredens heel erg gemist. We zouden ongetwijfeld, zoals elk jaar, ook weer een hoop nieuwe artiesten hebben leren kennen en idolen zien optreden. Van alle festivals doorheen de zomer verdient Genk on Stage toch wel een speciaal plekje in ons hart. We hopen daarom ook dat we er volgend jaar opnieuw bij kunnen zijn en de schade dubbel en dik inhalen. Keep up the good work! Céderic, Wout, Dries, Dries, Dries, Nele, Marlies en Mathijs."

 

Carine Remans: “Ik heb ook een heel mooi verhaal met een herinnering voor het leven. Wel ik ben al enkele jaren een muzikale fan van de Geest en dorps jeugdgenoten van gehucht Termien.Telkens ze op GOS ons vroegen wie men wilde hebben op GOS dan durfde ik wel antwoorden of het mogelijk kon zijn en ja hoor jullie erkennen deze toffe band met klasse waarvoor Dank! Bij het eerste optreden enkele jaren terug zouden er fans afkomen vanuit de Vlaanders Zwalm, ik heb ze via fb leren kennen. Wel de fans van Zwalm heb ik bij aankomst GOS Genk leren kennen en samen het optreden van de Geest hebben we genoten. Elk jaar is het nu een vast gegeven en uitstap voor hun naar GOS. We zijn heel close vrienden geworden. Muziek verbindt mensen dit is een warm verhaal dat ik voor altijd zal koesteren.

Heb jij zelf ook nog een sappige anekdote, een straf verhaal of een mooie herinnering aan Genk On Stage? Vertel het ons dan via Facebook of Instagram!