Elvis Roméo en Zwangere Guy op GOS

Elvis Roméo en Zwangere Guy op GOS

Brussel is niet alleen de hoofdstad van ons kleine België, maar ook de hoofdstad van het nauwe verband tussen het Nederlands en Frans. In onze nationale hiphopscene, waar artiesten vaak in hun eigen dialect rappen, zijn de taalgrenzen altijd duidelijk zichtbaar geweest. Maar Roméo Elvis en Zwangere Guy brengen ons meertalige België samen in Brussel.

Niet toevallig stonden beide artiesten opeenvolgend geprogrammeerd op het Factor J-podium. Zwangere Guy mocht als eerste aan de slag met zijn eerste mixtape ‘Zwangerschapsverlof vol. 3’ Daarvoor haalde hij niet alleen zijn broeders van de hiphopgroep Stikstof op het podium, maar ook de jongens van het Genkse Onze Zaak. Vervolgens was Roméo Elvis aan de beurt, die samen met zijn trouwe kompaan Le Motel, zijn nieuwe album Morale 2 kwam voorstellen.

Zwangere Guy ligt aan de basis van het Brusselse label Frontal. Iedere week krijgen ze een uur op de lokale radio om te vullen met raps, mixes en freestyles met gasten. Frans en Nederlands worden door elkaar gebruikt, alsof er geen taalverschillen zijn. Dankzij Frontal vormt Brussel stilletjes aan één groot hiphopfront. En je weet wat ze zeggen, samen staan we sterker.

Emily Nees en Melissa Awouters