INE: Rising Star, net afgestudeerd als vroedvrouw en nu op de Main Stage

INE: Rising Star, net afgestudeerd als vroedvrouw en nu op de Main Stage

Dag Ine, hoe voelt het om hier vandaag op Genk on Stage te staan? 

Echt heel leuk! Het is ook wel spannend want ik kom normaal altijd kijken en dan plots moet je daar zelf spelen. Ook nog eens meteen op de Main Stage zeg. Ik ben trouwens opgegroeid in Alken en als ik ‘thuis’ of in de buurt kan spelen, dan is dat eigenlijk altijd leuk en gezellig. 

Hoe ben je eigenlijk begonnen met muziek? 

Ik was denk ik 9 à 10 jaar toen ik voor het eerst zo’n plastieken gitaartje kreeg. In die tijd luisterde ik gewoon naar de muziek die mijn ouders opzetten, Bruce Springsteen enzo.  Dat zijn ook de eerste nummers die ik kon spelen. Mijn eerste optredens waren op trouwfeesten en verjaardagen. Toen is de bal aan het rollen gegaan en werd ik af en toe gevraagd om ergens in een zaaltje op te treden. Een aantal jaar later heb ik dan op 1 jaar tijd 120 keer opgetreden. En dan ben ik uiteindelijk hier terecht gekomen! Vroeger speelde ik trouwens altijd alleen maar met mijn gitaar en nu met een band. 

Zo trad je ook op tijdens MNM Rising Star, als solo-artiest met je gitaar. Hoe is dat eigenlijk verlopen, heb jij jezelf ingeschreven of heeft MNM jou gecontacteerd? 

Een vriendin van mijn mama heeft mij ingeschreven want ik wou daar eigenlijk niet zo graag aan meedoen. Ik ben niet echt fan van wedstrijden. En toen was ik plots op de VRT, moest ik ineens liedjes opnemen en zat ik plotsklaps in de finale!

Je hebt vroedkunde gestudeerd en je bent ondertussen afgestudeerd. Een hele andere wereld dan de muziekindustrie natuurlijk. Maar stel dat je nu zou moeten kiezen tussen een job als vroedvrouw of een zangcarrière, waarvoor zou je dan kiezen?

Ik mag er denk ik wel van dromen om muziek te blijven maken en daar ooit zelfs van te leven. Misschien neem ik even een jaartje de tijd om mij helemaal te focussen op mijn muziek. En wie weet studeer ik daarna nog verder om mijn master in de vroedkunde te behalen. 

Heb je nog tips voor jonge beginnende muzikanten?

Ik heb altijd zo’n mentaliteit gehad van, als het echt niet lukt, dat je toch gewoon moet blijven werken tot het wél lukt. Ik heb ook tegenslagen gehad hoor. Zo heb ik ook al eens gemerkt dat er tijdens een optreden echt niemand stond te luisteren. Maar ik heb gewoon doorgespeeld, in zo’n situatie moet je gewoon voortdoen en vooral niet opgeven. 

Tekst: Kaat Willems 
Foto: Saverio Sammartino