Laura Tesoro en Global Sounds van Omar Souleyman en BaBa Zula op Genk on stage 2019

Laura Tesoro en Global Sounds van Omar Souleyman en BaBa Zula op Genk on stage 2019

Het gratis stadsfestival Genk on stage pakt vandaag uit met een negental nieuwe namen. Eén van de blikvangers is Laura Tesoro die de Main Stage aanvult op vrijdag 28 juni. Factor J ondergaat enkele veranderingen en wist onder meer Omar Souleyman, BaBa ZuLa en Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob te strikken.

Op vrijdag 28 juni krijgt Stan Van Samang gezelschap van niemand minder dan Laura Tesoro op de Main Stage. De jonge Antwerpse zangeres timmert al enkele jaren aan haar carrière. Met haar song ‘What’s The Pressure’ haalde ze in 2016 de tiende plaats tijdens het Eurovisiesongfestival. Tegenwoordig gooit ze hoge ogen in de populaire musical '40-‘45’ en is ze één van de gasten in ‘Liefde voor Muziek’.

Regi sluit op vrijdag de Main Stage af met een spetterend feest. De bekende Limburgse dj speelde al op ettelijke festivals, maar dit wordt zijn eerste keer als afsluiter van de Main Stage op Genk on stage. MNM Rising Star INE vervolledigt de Main Stage op vrijdag. Vorig jaar nog volslagen onbekend, maar dankzij de Rising Star-wedstrijd van MNM stootte de Alkense door naar de grote podia. Haar eerste single ‘The Odds’ werd zelfs geproducet door Ozan Bozdag en Claudio Ardui van Oscar and the Wolf.

Global Sounds

Factor J ondergaat een facelift. De jongerenpodia op het Evenementenplein krijgen een meer open karakter. De Factor J-stage blijft bestaan. Daar zal op vrijdagavond gefocust worden op Global Sounds, muziek van ver over onze landsgrenzen. Headliner is de onbetwistbare Syrische technoster Omar Souleyman. Na zijn eerdere passage in 2015 zal Souleyman met hits als ‘Warni Warni’ en het recente ‘Ya Bnayya’ het Factor J-terrein ongetwijfeld weer platspelen.

De Global Sounds-affiche wordt verder aangevuld met de legendarische Turkse band BaBa ZuLa, die al twintig jaar podia overal ter wereld onveilig maakt met haar hectische live shows tjokvol Turkse psychedelica en pompende elektronica. Het zinderende Babylon Trio (Irak / Brussel) en het feestelijke La Murga Armada (met leden uit Argentinië, Zuid-Afrika én Genk) vervolledigen de Factor J-stage op vrijdag.

Arena en PAND

Het Factor J-terrein krijgt gezelschap van nog twee nieuwe podia. De Arena is een upgrade van de Factor J²-stage en zal drie dagen garant staan voor feest. Op vrijdag verwachten Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob en Mensch, Erger Je Niet! feestend Genk op de dansvloer. Het terrein aan Jeugdhuis PAND zal voor het eerst tijdens Genk on stage bereikbaar zijn voor publiek. Tijdens eerdere edities werd het jeugdhuis als backstage voor artiesten gebruikt. De line-up voor PAND wordt binnenkort bekendgemaakt.

Eerder werden al headliners Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience en Stan Van Samang bekendgemaakt. Binnenkort maakt het festival meer nieuwe namen bekend. Genk on stage vindt plaats op 28, 29 en 30 juni en is helemaal gratis.

Gekoppelde media

Artiest(en)

OMAR SOULEYMAN

FACTOR J
vr 28 juni 00:00 - 01:00

BABA ZULA

FACTOR J
vr 28 juni 22:15 - 23:30

BABYLON TRIO

FACTOR J
vr 28 juni 20:45 - 21:45

OMDAT HET KAN SOUNDSYSTEM FT. AVERAGE ROB

Arena
vr 28 juni 21:30 - 23:00

MENSCH, ERGER JE NIET!

Arena
vr 28 juni 23:00 - 01:00

LA MURGA ARMADA

FACTOR J
vr 28 juni 19:30 - 20:15

LAURA TESORO

MAIN STAGE
vr 28 juni 20:50 - 21:50

REGI

MAIN STAGE
vr 28 juni 00:00 - 01:00

INE

MAIN STAGE
vr 28 juni 19:40 - 20:20