#LikeMe en Kapitein Winokio blikvangers van Kinderwerf

#LikeMe en Kapitein Winokio blikvangers van Kinderwerf

“We vonden dat het tijd was om Kids on stage eens grondig te herbronnen”, vertelt schepen van Jeugd Toon Vandeurzen. Het kinderprogramma dat steevast op zondag werd aangeboden op het Factor J-terrein wordt dus stevig uitgebreid naar een tweedaags kinderparadijs. “Op Kinderwerf is er ruimte voor muziek, maar deze keer besteedden we ook erg veel aandacht aan animatie”, vervolgt schepen Vandeurzen.

Handjes draaien en meezingen op vertrouwde muziek
Op zondag wordt de focus gelegd op een sterk muzikaal programma. Kapitein Winokio viert zijn 15-jarig bestaan op Kinderwerf. De kapitein brengt zoals gewoonlijk Mevrouw De Poes en zijn Muziekmatrozen mee. Handjes draaien, koekebakkenvlaaien… en windjes laten, dat is de leuze van deze populaire kinderzanger. Zijn herwerkingen van populaire kinderliedjes zorgen er steevast voor dat zijn theaterconcerten in de Ancienne Belgique telkens uitverkocht zijn.

#LikeMe is de andere grote blikvanger op het muzikaal programma op zondag. De Ketnet-serie werd een enorm succes doordat het bekende Nederlandstalige nummers nieuw leven inblies. Denk maar aan ‘Ik wil je’ van De Kreuners en ‘Zeg eens meisje’ van wijlen Paul Severs. Het succes werd vertaald in twee uitverkochte concerten in de Lotto Arena. De vijf hoofdpersonages, waaronder Caro, maken hun opwachting op Kinderwerf.

Timmeren, grimeren, springen en meer
“Naast enkele muzikale acts, willen we dat kinderen zich ook continue kunnen amuseren. Op de Kinderwerf zullen er daarom enkele topattracties zijn”, zegt schepen Vandeurzen. Kinderen kunnen naar hartenlust een volledig houten dorp timmeren op het Timmerdorp. Daarnaast zal de superspringkasteel en –ballenbad ook zeker in het oog springen.

Theatergezelschap CirQ zal met de kinderverbetermachine, de CirQmatiQue Super 3000, de jongste festivalbezoekers verrassend omtoveren. Met Cara-Bella kunnen de kinderen reusachtige bellen blazen. Naast deze grote attracties, zijn er nog voldoende kleine standjes voor de jongste festivalbezoekers. Binnenkort wordt het muzikaal programma nog verder aangevuld en zal er een meet-‘n-greet worden aangekondigd.

Kinderwerf vindt plaats op 29 en 30 juni tijdens Genk on stage. Genk on stage is een gratis stadsfestival dat plaatsvindt op 28, 29 en 30 juni. Eerder werden onder andere Stan Van Samang, Earth, Wind & Fire, Laura Tesoro en Omar Souleyman aangekondigd. Binnenkort volgen meer namen.