Meer dan 100.000 bezoekers op Genk On Stage

Meer dan 100.000 bezoekers op Genk On Stage

De derde en laatste festivaldag van Genk On Stage heeft weer veel volk op de been gebracht. Een totaal van bijna 30.000 festivalgangers trotseerde vandaag de hete temperaturen. Vanmiddag al stond de Main Stage afgeladen vol voor #likeme. Ook Al McKay's Earth, Wind & Fire en Zwangere Guy, die zijn set net startte, zorgden voor een massa toeschouwers. Met meer dan 100 acts en meer dan 100.000 bezoekers in totaal, kijkt de organisatie terug op een geslaagd weekend.

KAPITEIN WINOKIO EN #LIKEME: SCHOT IN DE ROOS VOOR JONGE FESTIVALGANGERS
De aftrap van de derde festivaldag is traditioneel voor Factor J, dat dit jaar het nieuwe concept Kinderwerf lanceerde. Schepen van evenementen en jeugd Toon Vandeurzen: 'We merkten op voorhand al op sociale media dat #likeme behoorlijk in de smaak viel bij de jonge festivalgangers. We hebben dan ook snel beslist om het optreden te verhuizen naar de Main Stage. Achteraf gezien bleek dit, gezien de grote toeloop, een juiste beslissing.' Ook Kapitein Winokio veroverde de jonge kinderharten. 'Wat Kinderwerf betreft, kunnen we op alle vlakken dus van een succes spreken.' Vanavond spelen op de Factor J-site Joe Hardy en Gunther D nog in Arena, Kestified sluit Pand af.

30.000 BEZOEKERS ZORGDEN VANDAAG VOOR GEZELLIGE DRUKTE IN DE BINNENSTAD
Ook de rest van de Genkse binnenstad beleeft een gezellige drukte. Al McKay's Earth, Wind & Fire werkte net zijn set af op de Main Stage voor een goedgevuld Stadsplein. Ook Zwangere Guy bracht heel wat volk op de been. Rond 23 uur zal Mix Master Mike, de vaste dj van de Beastie Boys, op de Main Stage als headliner afsluiten, terwijl de Genkse band Koyle Jardin Local inpalmt. Ook de andere podia van het festival gaan nog even door met muzikaal talent. Burgemeester Wim Dries blikt terug op een warme, maar veilige editie: 'Dankzij een goede voorbereiding en een geslaagd hitteplan konden we het aantal incidenten tot een absoluut minimum beperken. Ook achter de schermen verliep het festival erg rustig. Dankzij het crowdmonitoringsysteem dat we opzetten in samenwerking met Orange heeft Genk On Stage sinds vorig jaar een bijzonder accuraat zicht op de bezoekersaantallen.’

LOKAAL TALENT SPRINGT IN HET OOG
De talrijke lokale namen op de affiche bleken een succesformule. Zo trad The Voice-winnaar Ibe vrijdag op voor een overvolle Fruitmarkt bij Jardin Local en gaf de Genkse hiphopformatie Goeie Jongens gisteren het beste van zichzelf op Factor J. 'De podia op het terrein die mikken op lokaal talent en gezelligheid, zoals Jardin Local en het podium op de Stationsstraat, blijken erg aan te slaan', aldus schepen van evenementen Toon Vandeurzen.

Met een totaal van meer dan 100.000 bezoekers blikt Genk On Stage dus terug op een warme, maar geslaagde editie. Vandeurzen: 'Met dank aan de weergoden, de meer dan 100 artiesten die we mochten verwelkomen, ons talrijk opgekomen publiek maar zeker ook de vele vrijwilligers en medewerkers die achter de schermen elke editie weer het beste van zichzelf geven."