DUURZAAM FESTIVAL

Duurzaam Genk On Stage

Genk On Stage is een topevenement met erg veel bezoekers. Het festival doet er dan ook veel aan om de impact van het evenement op het milieu zo klein mogelijk te houden. In 2017 maakte Genk On Stage daarom grote sprongen vooruit in het verduurzamen van het festival. Een overzicht:

 • 200.000 herbruikbare bekers!
  Waarom afval veroorzaken, als vermijden ook kan? Wij willen geen plastic tapijt meer na GOS. Daarom voerde GOS in 2017 herbruikbare bekers in aan alle buitentogen, op het volledige festivalterrein. Op die manier wordt minstens 1 ton plastic afval per editie bespaard. Genk On Stage is één van de grootste festivals in België die met herbruikbare bekers werkt. Je betaalt 1 euro voor een beker aan de togen en bij afloop krijg je die 1 euro terug wanneer je de beker weer binnenbrengt. Bij Factor J betaal je 1 bonnetje voor een beker en krijg je ook 1 euro terug bij afloop. Helpen jullie ook bekers te verzamelen en afval te reduceren? #genkgaatvoorminder
 • Eetstandjes
  De eetstandjes van Genk On Stage doen ook inspanningen. Genk On Stage stimuleert de eetstanden om meer finger food aan te bieden of om duurzamere verpakkingen te kiezen. Eenmalig gebruik van plastiek zie je niet meer op ons festival. Zorg jij ervoor dat je de afvalbakjes van jouw maaltijd in de juiste container gooit?
 • Energie
  De stad Genk gebruikt enkel groene energie, dus ook op Genk On Stage. Voor heel het festival worden maar twee generatoren voorzien. Ze worden bovendien alleen maar gebruikt als het echt nodig is, namelijk: als de stroom uitvalt.
 • Artiestencatering
  Voor alle artiesten backstage zorgt Genk On Stage voor lekkere en gezonde lokale voeding. Zo zorgen we steeds voor een korte voedselketen: alle voedingsproducten worden zoveel mogelijk bij lokale producenten gehaald.

 • Afval sorteren
  Ook op Genk On Stage kan je niet naast de sorteereilanden van de stad Genk kijken. Sorteer je afval in deze bakken en help zo Genk schoon te houden. Ook sigarettenpeuken, wegwerpbekers en blikjes zijn de moeite om in de vuilbak te gooien!
 • Fietsen
  Kom met de fiets naar Genk on stage en heb geen parkeerzorgen! Genk On Stage voorziet talrijke bewaakte fietsparkingen. Hier vind je een overzicht van deze locaties.

 • Transport artiesten
  Op Genk On Stage staan meer dan 70 artiesten. Voor het vervoer van de backstage naar alle podia kan Genk On Stage gebruik maken van twee elektrische wagens, die ons ter beschikking gesteld werd door onze partner Hyundai (Garage Di Nitto).
 • Toegangsbadges en –bandjes
  Alle artiesten en medewerkers krijgen altijd een toegangsbadge of -bandje. Dit jaar zullen de bandjes gemaakt worden van gereycleerd PET-materiaal. Dat is iets duurder in aankoop, maar beter voor het milieu. Alle beetjes helpen!
 • T-shirts medewerkers
  Alle medewerkers van Genk On Stage krijgen een duurzaam en fair trade T-shirt. Zo worden er op de T-shirts geen jaren of edities vermeld zodat eventuele overschotten ook bij een volgende editie gebruikt kunnen worden.
 • Beperking aantal leveranciers
  Genk On Stage probeert zoveel mogelijk offertevragen te centraliseren bij een beperkt aantal leveranciers, zodat leveringen efficiënter en gecentraliseerd kunnen verlopen. Op deze manier sparen we een aantal bestelbusjes en vrachtwagens uit die anders meerdere keren naar Genk moesten rijden.

 • Carpoolen
  Al eens gedacht om samen te rijden van en naar Genk On Stage? Dat is duurzamer en bovendien ook leuker!

 •  2020: Vervangen van plastic rietjes en flesjes

Tegen de editie van 2020 willen we met Genk On Stage nog meer het afval gaan beperken door plastic rietjes en flesjes te vervangen door duurzaam materiaal.