MoodCollector

Toen in de late jaren '70 "Gangsters" van The Specials uit de radio knalde, was dat een bominslag. Het aanstekelijke ska-ritme en de dansstijl lieten ons nooit meer los. Het werd de soundtrack van onze jeugd. Festivals in de Noorderkempen programmeerden reggae- en skagroepen, wat ons vuur verder aanwakkerde. Een optreden van Laurel Aitken gaf de doorslag om onze eigen band op te richten.

Na 15 jaren, 500 optredens en 2 CD’s, stopten de "Dill Brothers". Toch bleef het ska- en reggaevirus sluimeren, wat leidde tot de oprichting van "MoodCollector". Met een nieuw repertoire en dezelfde aanstekelijke ritmes begonnen we opnieuw. Trombonist Maarten Corneillie is nu onze energieke frontman, die elke zaal en festivalweide laat swingen.

Na 100 optredens brachten we onze eerste CD uit. In januari 2017 volgde de EP "Morgenstond" met twee Nederlandstalige nummers en in april 2019 "Weird Creatures" met vier eigen nummers.

Optreden met "MoodCollector" is een feest. Of we nu in een klein café of op een groot festival staan, we zien altijd fans genieten. De jongere generaties ontdekken ska en reggae opnieuw, en dat maakt ons intens gelukkig.

MoodCollector trad onder andere op bij Reggae Geel, Afro Latino, Fiesta Mundial, Fonnefeesten Lokeren, Na Fir Bolg, Wereldfeest Leuven, en Polé Polé Gent.

Keep on skanking en laat de reggaebeat door je lijf pompen!

PUUR
zo 30 juni 17:00 - 18:00