OPENBAAR VERVOER

Genk On Stage is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Je neemt de bus of trein naar het station van Genk. Het festival vindt plaats in het centrum: dit ligt op twee minuten wandelafstand van het station.

Nieuw: nachttrein en nachtbus.

- Nachttrein

Vanuit de stations van Tongeren, Bilzen, Diepenbeek, Hasselt, Kiewit en Bokrijk kan je de trein nemen naar Genk. Hiervoor koop je een speciaal Genk On Stage treinticket (€ 10,20 voor 1 ticket heen-terug) aan via de website van de NMBS. Tickets staan op naam. Toon het ticket op je smartphone of print het uit. Je ID-kaart hou je bij de hand.

Koop je ticket voor de nachttrein hier! 

Praktisch

  • De laatste nachttrein richting Tongeren zal vrijdag en zaterdag vertrekken om 01u35 (35 minuten na het laatste optreden) en zondag om 00u35.
  • Opgelet, enkel met een geldig toegangsbewijskan je gebruikmaken van de nachttrein. De plaatsen zijn beperkt! Andere tickets of abonnementen/rittenkaarten zijn niet geldig op de nachttrein.
  • Stopplaatsen: Bokrijk, Kiewit, Hasselt, Diepenbeek, Bilzen, Tongeren
  • Woon je verder dan de stations Hasselt of Tongeren, maar wil je toch gebruikmaken van de nachttrein? Parkeer je auto dan gratis (op vertoon van je ticket) op de NMBS parkings van station Hasselt of Tongeren. Toegang: van 08u00 tot 08u00 de dag nadien (24u).

- Nachtbus

Stad Genk biedt GRATIS nachtbussen aan om de bezoekers van Genk On Stage veilig van en naar het festival te brengen.

Uren

De bussen rijden op vrijdag en zaterdag vanaf 20u00 tot 02u00 en zondag van 20u00 tot 01u00

  • De shuttlebussen rijden in continue loops van ongeveer 30 minuten. Begeef je naar de aangeduide bushaltes en maak er een gezellige tijd van samen terwijl je op de bus wacht.
  • Op vrijdag en zaterdag zal de laatste shuttlebus omstreeks 1u30 vertrekken aan Genk station, op zondag zal dat om 00u30 zijn

Locaties

  • Naar het festival: de opstapplaatsen zijn veelal reeds bestaande haltes van De Lijn. Op locaties in de wijken waar geen bestaande bushalte voorzien is wordt een voorlopige GOS-halte voorzien. Zie plannetje. Ter plaatse aangeduid met bordjes.
  • Terug naar huis: volg de aangeduide haltes aan het station van Genk. 

Park&Ride: Woon je verder dan de routes, maar wil je toch gebruikmaken van het aanbod? Parkeer je wagen dan op de grote parkings van de stad: C-mine, Thor Park, KRC Genk en neem van daaruit de bus.